SMEDERIET i Allerød

SMEDERIET er en kreativ proces, hvor jeg skaber og leger mig frem. Materialet er med til at bestemme det endelige udtryk, form og design.

Som smedemester har jeg i mange år drevet et værksted i Allerød (SMEDENS). Her er jeg typisk bundet af at løse og levere konkrete bestillingsopgaver. I SMEDERIET er intet givet fra start. Det er min legeplads, hvor jeg som udgangspunkt benytter min fagmæssige kunnen og viden om smedearbejde. Resultaterne udstiller jeg på disse sider.

Inspiration og idé kan opstå meget pludseligt, eller være en proces som spænder over lang tid – ja, i nogle tilfælde både måneder og år. Jeg finder meget ofte inspiration i naturen.

Som smed er mit primære valg af materiale oftest jern, som måske kombineres med kobber, zink, aluminium, nylon, fliser, sten, træ eller andre materialer. Det endelige resultat kan fremstå i råt ubehandlet smedejern, som får sin egen rustne patina med tiden, eller jeg lakerer det i farver. Det er ikke noget, som altid er bestemt fra start, men det er noget som sker, mens jeg arbejder med mit projekt. Derfor er mange af mine arbejder kunsthåndværk, som jeg har formet fra inspiration eller idé til et endeligt resultat.

Mit arbejde spænder vidt. Nogle ting er decideret brugskunst med en funktion som f.eks. borde, stole, vaser, kander og lysestager. Andre ting er skabt for at pirre nysgerrigheden og øjet, som f.eks. kæmpe blomster eller fugle og træer.

Med venlig hilsen – Mogens Larsen