Komfurbord

Det var det originale engelske AGA komfur, som stod på ønskesedlen. Men det var både dyrt, for tungt og for stort til dette lille landkøkken. En decideret kogeø ville tage for meget gulvplads.

I stedet blev det til denne spændende løsning. Dette unikke komfurbord er skabt til et landkøkken, hvor pladsen skal udnyttes optimalt.

En stor SMEG ovn er monteret i et stålbord med udtræksskuffe. På toppen er lagt en zinkplade inspireret af den klassiske bardisk i en fransk cafe eller bistro. For at matche det gamle ternede linoleumsgulv, og det øvrige køkken, så er komfurbordet lakeret i en British racing green (RAL 6005). Endvidere er der indkøbt originale SMEG greb til skuffe.

Komfurbordet er lavet på bestilling efter specifikationer fra kunde.

Udekøkken

Drømmer du om et hyggeligt og romantisk udekøkken eller skal det være en praktisk arbejdsstation til det grove køkkenarbejde?

Udekøkkenet  tilpasses dine behov og ønsker. Skab din egen udekøkken løsning  med flere flytbare elementer som for eksempel, grillbord, bar, serveringsbord, gasbord eller andet.

Et udekøkken skal være funktionelt, vejrbestandigt og nemt at vedligeholde. Derfor er et udekøkken også velegnet som et praktisk grovkøkken til rengøring af grøntsager, fisk og vildt.

Det viste køkkenbord  er en nem og fin løsning med arbejdsplads i en god højde, mulighed for opbevaring af redskaber og ting på hylde, samt plads til et gasblus. Er du glad for havearbejde, så er det også et godt plantebord.

Bordet er lavet på bestilling efter specifikationer fra kunde.

Bordpladen er belagt med en flot teglrød glaseret flise

Kubisk lysekrone

Som en orthorhombisk krystalstruktur med en rumcentreret lyskilde svæver disse kubiske lysekroner.

Her er geometri og funktionalitet forenet i et stilrent design, som skaber karakter og blikfang i den minimalistiske boligstil.  Loftslampen er  udført i  rå materialer og har fem lyskilder.  Den er velegnet i større rum med højt til loftet.

Loftslampen er en bestillingsopgave udført på vegne af kunde.

Happy Birds Metalfugle

Happy Birds – fugle med humor. Krage, råge eller fantasifugl. Det er sjove fugle i metal, som er skabt med et glimt i øjet. Arranger dem i havebedet, på plænen, gårdspladsen, på en bjælke eller en pæl. Fugleskulpturene vækker smil og opmærksomhed med deres tilstedeværelse året rundt.

Jeg er blevet spurgt om de ikke skræmmer småfugle væk, men det har jeg endnu ikke bemærket. Her benytter småfugle jævnligt skulpturerne som hvileplads.

Højden på gråkragen og rågen er ca. 30 cm og længden er ca. 38 cm. Højden på den store fugl i kobber og rust er ca. 45 cm. Fuglene er monteret med et lille spyd som kan støtte dem.

Happy Birds Metalfugle på gårdspladsen

Happy Birds Metalfugle på gårdspladsen

Happy Birds Metalfugle på plænen

Happy Birds Metalfugle på plænen

 

 

 

Nyfortolket gasbord

Dette bord er en nyfortolkning af designet på det klassiske gasbord. Med den aftagelige hylde, som typisk er fastmonteret på de gamle borde, har man nu et praktisk flisebord med multifunktion. Bordet kan benyttes som ekstra arbejdsbord i køkkenet, plantebord, cafébord, altanbord eller som grillbord til udekøkkenet.

Bordstellet er udført i vejrbestandigt galvaniseret jern i gedigen kvalitet, som vil holde i mange år. På de viste billeder er bordet monteret med ubehandlede lysegule teglfliser og der er lagt en lysegrå fuge. På benene er der monteret nylondupper så bordet kan benyttes på alle typer gulve.

Mål: længde 73 cm, bredde 64 cm, højde 73

Farvegladerne

farvegladerne-logo

Smederiet er en del af kunstnersammenslutningen Farvegladerne i Allerød.

Idéen med Farvegladerne er at samle et netværk af kreative mennesker, som på tværs af kunstarter bidrager til fælles inspiration og kreativitet. Hovedparten af kunstforeningens udstillinger foregår på Kirkehavegaard i Allerød.

Hvis du vil vide mere om kunstforeningen eller se programmet for den næste udstilling – så følg dette link: Kunstforeningen Farvegladerne 

Brugskunst

Min brugskunst spænder vidt i udformning og stil. Fra minimalisme, romantisk landstil og retro inspireret design til naturens former og farver. Det er ting og genstande som kan have en praktisk funktion i hverdagen som for eksempel lysestager, vaser, kander, billedrammer og lamper etc.

Jeg har ikke en stringent filosofi i forhold til design, og jeg formgiver snarere ud fra en vision og intuition baseret på de muligheder som jernet giver mig. Der er derfor ofte tale om unika-arbejder.

Jeg benytter mig af min viden om smedearbejde, håndværksmæssige kunnen og  erfaring med materialer. Alt dette  kombinerer jeg med leg og eksperimenterer med farver, overflader og udsmykning. Dermed flyder brugskunst og kunsthåndværk sammen.

Under kategorien ”Brugskunst” vil der løbende blive udstillet nye eksempler på mit arbejde. De udstillede arbejder kan bestilles med ønske om størrelse/særlige mål, farve og overflade (f.eks. råt ubehandlet jern, galvaniseret eller lakeret). Leveringstid vil ofte afhænge af opgavens art og omfang.

Har du en idé eller ønske til et design, så kontakt mig gerne.

 

Møbler

Anderledes møbeldesign til inde- og udeliv. Med udgangspunkt i godt håndværk og klassisk smedearbejde nyfortolker og kombinerer jeg tradition med moderne materialer, farver og metoder. Det kan for eksempel være spiseborde, havemøbler, stole, bænke, reoler og sofaborde.

Ofte er mine møbler bestillingsopgaver, hvor man er med til at præge og beslutte størrelse, materialevalg og overfaldebehandling. For eksempel kan det samme bordstel have vidt forskelligt udtryk alt efter om det råt ubehandlet jern som får patina og rust, er lakeret med en beskyttende klarlak eller maling eller en vejrbestandig galvanisering. Det giver mulighed for et helt personligt møbel nøjagtig som du ønsker det.

Mange bestiller også halvfabrikata. Det kan for eksempel være et bordstel hvor man selv monterer træ, lægger fliser/kakler eller betonplade. Dette er særligt populært blandt designere, arkitekter, keramikere og kunstnere.

Under kategorien ”Møbler” vil der løbende blive udstillet nye eksempler på mit arbejde. De udstillede arbejder kan bestilles med ønske om størrelse/særlige mål, farve og overflade (f.eks. råt ubehandlet jern, galvaniseret eller lakeret). Leveringstid vil ofte afhænge af opgavens art og omfang.

Har du en idé eller ønske til et unikt møbeldesign, så kontakt mig gerne.